Cilé: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pesisir kulon [[Amérika Latin]], nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sapérangan saka [[Argentina]], wewatesan karo [[Bolivia]] ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo [[Peru]] ing pojok lor utawa lor-kulon.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayatakaya ta [[tembaga]], [[yodium]], [[perak]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
 
== Pirsanana uga ==
352.737

besutan