Kaligrafi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning, sakjroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) ya iku [[seni]] nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat [[pena]] mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sajeroning wujud kaligrafi biasané tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé [[mata]] cepet kesel. Karana iku ing sajeroning ngolongake tuladha kaligrafi kang nduwèni mupangat tipografi utawa wujud rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki .
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
Semana uga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sajeroning nulis kaligrafi kayatakaya ta:
*[[Godhong]] [[Lontar]]
*[[Kayu]]
352.737

besutan