Banaadir: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
[[Gambar:SomaliaBanaadir.png|thumb|200px|Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir]]
 
'''Banaadir''' iku laladan (''gobolka'') ing bagéan kidul [[Somalia]]. [[Mogadishu]], kutha krajan Banaadir, uga minangka kutha krajan Somalia. Banaadir wewatesan karo [[Samudra Hindia]] lan laladan Somalia liyané kayatakaya ta [[Shabeellaha Dhexe]] lan [[Shabeellaha Hoose]].
 
Jeneng laladan iki dikira asalé saka tembung ''Bandari'' (tegesé plabuhan) utawa ''Banaderi'' (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).
352.737

besutan