DNA: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎Biosintesis protein: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
'''Asem déoksiribonukleat''', luwih ditepungi minangka '''DNA''' ([[basa Inggris]]: '''''d'''eoxyribo'''n'''ucleic '''a'''cid''), iku sajinis [[asam nukleat]] sing kagolong [[biomolekul]] utama panyusun [[bobot garing]] saben [[organisme]]. Ing [[sel (biologi)|sel]], DNA umumé ana ing [[inti sel]].
 
Peran DNA ing njeron sawijining sel iku minangka [[materi genetik]]; tegesé, DNA nyimpen cithak biru kanggo kabèh aktivitas sel. Iki lumaku umum kanggo saben [[organisme]]. Kejaba ing antarané sing nyolok ya iku sapérangan jinis [[virus]] (lan virus ora kalebu organisme) kayatakaya ta [[HIV]] (Human Immunodeficiency Virus).
 
== Struktur ==
352.737

besutan