Sinta: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Tegese Nama: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(éjaan, replaced: bagéyan → pérangan, ibu kota → kutha krajan (2))
(→‎Tegese Nama: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
Ing [[basa Sansekerta]], tembung ''Sita'' nduwèni teges "kerut". Tembung "kerut" iku tembung kang nduwèni rasa kang ''puitis'' nalika jaman [[Kerajaan India Kuna|India Kuna]], kang nuduhake aruming kasuburan. Jeneng Sita ing [[Ramayana]] iku saka tembung [[Dewi Sita]], kang wis disebutake ing [[Rigweda]] minangka dewi [[bumi]] kang mberkahi sawah lan tetanduran [[pari]] lan liya-liyane.
 
Kaya paraga kang misuwur ing legenda [[Hindhu]] liyane, Sita uga misuwur kanthi pirang-pirang paraga, kayatakaya ta, minangka putri [[Raja]] [[Janaka]], dhèwèké jejuluk '''Janaki'''; minangka putri [[Mithila]], dhèwèké jejuluk '''Maithili'''; minangka garwane [[Rama]], dhèwèké jejuluk '''Ramaa'''. Amarga saka [[Krajaan Wideha]], dhèwèké uga dikenal kanthi jeneng '''Waidehi'''.
 
== Asal-usul ==
352.737

besutan