Bulus: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kayata → kaya ta
c (alihkan cithakan)
(éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan kasebut kalebu (ordo) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali karana anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latin uga asring kasebut ''Trionyx cartilagineus.''
 
Batok bulus iku kapérang dadi rong bagéan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] kasebut karapas (''carapace'') lan bagéan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) kasebut ''plastron''. Banjur bagéan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Bagéan njaba umumé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Bagéan sing njero arupa lèmpèng [[balung]] kang kasusun rapet kayatakaya ta bathok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jenisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabané ora ana sisiké lan bagéan njaba bathok ana balungé.
* [http://www.chelonia.org/ Chelonia]: Conservation and Care of Turtles.
* [http://www.turtles-zone.com/ Turtles Zone]: Resource site for information on the captive care of turtles.
 
{{Stub}}
 
[[Kategori:Mamalia]]
 
 
{{Stub}}
351.333

besutan