Kolésterol: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kayata → kaya ta
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
| location = Englewood Cliffs, New Jersey, USA
|isbn = 0-13-981176-1| oclc = 32308337
}}</ref> ({{lang-en|waxy steroid}}) yang ditemukan pada [[membran sel]] dan disirkulasikan dalam [[plasma darah]].<ref name="Cholesterol"> {{cite journal
| author = Emma Leah
| title = Cholesterol
}}</ref> Ya iku sawijing [[lipid]] kang awujud molekul [[lemak]] utawa kang meh padha. Kolesterol ya iku jinis khusus lipid kang disebut [[steroid]]. Steroids ya iku lipid kang nduwèni [[struktur kimia]] khusus. Struktur iki asalé saka 4 ali-ali [[atom]] [[karbon]].
 
Steroid liyané kalebu steroid [[hormon]] kayatakaya ta [[kortisol]], [[estrogen]], lan [[testosteron]]. Nyatané,kabéh hormon steroid digawé saka owahan-owahan ''struktur dasar'' kimia kolesterol. Nalika gawé sawijiné molekul saka ngubahan molekul kang luwih gampang, para [[ilmuwan]] nyebut ''sintesis''.
 
[[Hiperkolesterolemia]] tegesé bilih kadar kolesterol luwih dhuwur ing jero getih.
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{kimia-stub}}
 
[[Kategori:Senyawa organik]]
 
 
{{kimia-stub}}
 
[[la:Cholesterol]]
348.872

besutan