Rosaceae: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
(→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné)
| range_map_caption = Persebaran Rosaceae di dunia
}}
'''Suku mawar-mawaran''' utawa '''Rosaceae''' iku sawijining kulawarga tetanduran sing gedhé, dumadi saka 3.000—4.000 spesies sajeroning 100—120 [[genus|marga]]. Mawar klebu sajeroning suku iki, semono uga [[apel]], [[pir]], [[arbei]], [[prem]], [[persik]], [[cèri]], [[lokat]], lan sapanunggalané. Godhong ing suku iki tansah kasusun sesilangan lan biasané nganggo ''godhong penumpu'', kayadénékaya déné kuncup ing pangkal godhong. Kembangé tansah duwé kelamin gandha, lan risi akèh benang sari sarta putik. Sethithk banget anggota suku iki sing mawa racun. Ananging grumbul mawar sing ngembang bisa mbebayani, amarga ing wit-é ana eri-eri landhep sing dadi pelindhungé.
 
== Marga/genera ==
350.349

besutan