Kutha Tanjungpinang: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné
(éjaan, replaced: Sebagéan → Sapérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné)
[[Gambar:Kutha bestari Tanjung Pinang.JPG|thumb|Tanjung Pinang, Kutha Bestari]]
 
'''Kutha Tanjung Pinang''' iku salah siji [[kutha]] sekaligus minangka [[kutha krajan]] saka [[Provinsi]] [[Kapuloan Riau]], [[Indonésia]]. Dumunung ing koordinat 0º5' Lintang Lor; 104º27' Bujur Wétan. kutha iki nduwèni pesona narik kawigatèn kanthi manéka warna kultur budaya suku saka amèh kabèh suku bangsa ing Indonésia mlebu ing kutha iki, nganggo [[basa Melayu]] sing isih kagolong klasik, lan rada unik keprunguné nanging nduwèni daya tarik. Kutha iki nduwèni akèh area wisata kayadénékaya déné [[Pulo Penyengat]] sing leté mung watara 2 mil saka plabuhan segara Tanjung Pinang, pasisir Trikora kanthi pasir putihé kurang luwih 65 km saka kutha lan pasisir Cermin ing punjer kutha. Tanjung Pinang ditingkataké statusé dadi [[kutha]] miturut UU Nomor 5 Taun 2001 tanggal 21 Juni 2001.
 
Ana kutha cilik sing leté kurang luwih 24 km saka kutha iki sing jenengé [[Kota Kijang]].
352.730

besutan