Gangga: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kadosta → kados ta
(→‎Sajarah: replaced: Agama Hindhu untuk SLTP → Agama Hindu untuk SLTP)
(→‎top: éjaan, replaced: kadosta → kados ta)
[[Gambar:Dewi Gangga.jpg|thumb|Dewi Gangga]]
 
'''Gangga''' inggih punika [[kali]] ingkang paling suci wonten ing tlatah [[India]]. Dèwi Gangga punika salah satunggaling Dèwi wonten ing [[Agama]] [[Hindhu]] ingkang dipunpuja dados dèwi kasuburan lan pangresik sakabehing dosa kanthi [[banyu|tirta]] suci. Dèwi Gangga kagambaraken kanthi wujud wanita ayu ingkang mancuraken [[banyu|tirta]] suci saking guci. Umat [[Hindhu]] pitados saumpaminipun siram wonten ing [[kali]] Gangga wonten ing wekdal ingkang trep, bakal pinaringan pangampunan dosa lan pinaringan slamet. Kathah tiyang - tiyang ingkang pitados menawi kasil kasebut saking kasiling siram wonten ing [[Kali]] Gangga. Tiyang - tiyang ingkang sami nindakaken laku saking papan ingkang tebih saperlu nglarung awu mayit kulawarganipun wonten ing [[kali]] Gangga. Papan-papan suci kanggé umat [[Hindhu]] wonten ing pinggir [[kali]] Gangga, kadostakados ta [[Haridwar]], [[Allahabad]], lan [[Benares]].<ref name=" internet 1">[http://id.wikipedia.org/wiki/Dewi_Gangga](dipunundhuh tanggal 23 September 2012)</ref>
 
== Sajarah ==
352.737

besutan