Masjid Muhammad Cheng Ho: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: mujudake → minangka (2)
(éjaan, replaced: ambane → ambané, anane → anané, arsitektur → arsitèktur, bangunan → yasan (2), dene → déné, dhewe → dhéwé (2), dibangun → diyasa (2), Indonesia → Indonésia, Jawa Timur → Jawa Wétan, khas → kas, meter → m...)
(→‎top: éjaan, replaced: mujudake → minangka (2))
[[Gambar:Cheng ho.jpg|thumb|right|200px|Gambar mesjid Muhamad Cheng Ho]]
'''Mesjid Muhammad Cheng Hoo''' ya iku mesjid kang diyasa déning [[muslim]] tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa [[Indonésia]] (PITI) [[Jawa Wétan]].<ref name="buku1">"Masjid Muhammad Cheng Ho".Panjebar Semangat.edisi 41:2007 kaca:29</ref> Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah.<ref name="buku1"/> Wewangunan kanthi arsitèktur [[Tiongkok]] iku saklebatan luwih memper klentheng tinimbang mesjid.<ref name="buku1"/> Sinaput rupa abang getih lan kubah modhèl trap-trapan tumpuk telu, Mesjid Muhammad Cheng Hoo pancen ngemba yasan-yasan kas Tiongkok kuna.<ref name="buku1"/> Nadyan cakrike artistik, nanging ora pati gedhé kanggo ukuran sawijining papan ngibadah.<ref name="buku1"/>
Wewangunan intine mung ukuran 11 x 9 mèter.<ref name="buku2">"Masjid Muhammad Cheng Ho".Panjebar Semangat.edisi 41:2007 kaca:30</ref> Nanging yèn dielokake karo teras sisih kiwa tengen, ambané mesjid mau dadi 21 x 11 mèter.<ref name="buku2"/> Perangan dhuwur wewangunan inti kasebut dumadi saka 8 sisih.<ref name="buku2"/> Angka-angka mau duwé teges dhéwé-dhéwé.<ref name="buku2"/> Angka 11 mujudakeminangka ukuran ka’bah rikala mentas diyasa déning [[Nabi]] Ibrahim, 9 minangka lambang anané [[Wali Sanga]], déné 8 mengku teges ''pat kwa'' (kejayaan utawa kabegjan ing basa Tiongkok).<ref name="buku2"/>
Replika kapal layar duwéke [[Laksamana Cheng Hoo]] ngrenggani perangan sisih tengene mesjid.<ref name="buku2"/> Relief kang nggambarake aksi heroike [[Laksamana Cheng Hoo]] ing segara tinatah ing tembok.<ref name="buku2"/> [[Laksamana Cheng Hoo]] mujudakeminangka panglima perang segara sing ngrasuk agama [[Islam]] .<ref name="buku2"/> modhel mesjid kanthi cangkrik Tiongkok kuna mau diilhami déning mesjid Niu Jie ing [[Beijing]], [[Cina]].<ref name="buku2"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan