Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Anané Paprangan Kurukshetra: éjaan, replaced: mujudaké → minangka
(éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé (2), Sakdurungé → Sadurungé (2))
(→‎Anané Paprangan Kurukshetra: éjaan, replaced: mujudaké → minangka)
Ing kitab ''[[Mahabharata]]'' dijelasna manawa pangéran [[Dretarastra]] sing wuta awit lair kapeksa nyerahaké takhta krajan Kuru sing punjer pamaréntahané ing Hastinapura marang adhiné, [[Pandu]], sanajan dheweké anak mbarep. Pandu duwé putra lima kang misuwur déning sebutan [[Pandawa]], lan Yudistira sing mbarep. Sawisé Pandu ora ana, Dretarastra nggantèni dadi Raja tekan anaké Pandu sing pambarep diwasa.
 
Para Kurawa, mliginé Duryudana, duwé ambisi arep nguwasani Dinasti Kuru. Nanging ambisi kasebut ora bisa kelakon amarga sing luwih pasisirs dadi ratu ya iku Yudistira. Kanggo mujudakéminangka ambisiné, Duryudana terus golèk cara kanggo nyingkiraké Yudhistira lan para pandhawa, dhèwèké uga duwé karep matèni para pandhawa. Nanging para pandhawa slamet saka usaha Kurawa sing arep matèni Pandhawa amarga olèh dukungan saka Arya Widura lan Kresna sing isih kalebu pakné cilik.<ref name="haryana-online.com"/>
 
Sawisé gagal matèni Pandhawa banjur Kurawa duwé rencana liya. Kurawa ngajak Pandhawa dolanan dadu, kanthi syarat sing kalah kudu metu saka krajan nganti telulas taun. Dolanan dadu iku disetel licik déning Kurawa sing nyebabaké pandhawa kalah. Sadurungé Pandhawa dibuwang, Dretarastra janji arep nyerahaké krajan marang Yudhistira amarga dheweké iku minangka aak pambarep wangsa Kuru.
348.872

besutan