Sekolah dhasar: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing dalem
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan (2), dilaksanakaké → ditindakaké, disebut → ingaran (3), geografis → géografis, Ilmu Pengetahuan → Widya (2), jroning → sajeroning (3), khas → kas, pelajaran → wulangan, pertama → kapisan (2),...)
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing dalem)
[[Gambar:Anak SD di Ciwidey.jpg|thumb|250px|left|Murid SD]]
 
'''Sekolah dhasar''' (dicekak '''SD''';[[Basa Inggris]]:''Elementary School'') iku jenjang paling dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing [[Indonésia]]. Sekolah dhasar ditempuh sajeroninging wektudalem 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Saiki murid klas 6 diwajibak mèlu [[Ujian Nasional]] (biyèn Ebtanas) sing mengaruhi kalulusan siswa. Lulusan sekolah dhasar bisa nerusaké pendhidhikan menyang [[sekolah menengah kapisan]] (utawa sadrajat).
 
Pelajar sekolah dhasar lumrahé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, ya iku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah kapisan (utawa sadrajat) 3 taun.
348.872

besutan