Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing dalem
(→‎top: éjaan, replaced: bidang → babagan, jroning → sajeroning (3))
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing dalem)
{{Pendidikan ing Indonésia}}
'''Sekolah menengah pertama''' (dicekak '''SMP'''), iku jenjang pendidikan dhasar sajeroning pendidikan formal ing [[Indonésia]] sawisé lulus [[Sekolah dhasar]] (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh sajeroninging wektudalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.
 
Pelajar SMP umumé umur 12-14 taun. SMP klebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - ya iku [[sekolah dasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan '''SMP''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara laladan, contoné ing [[Kutha Yogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
352.737

besutan