Kabupatèn Barito Kidul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Kecamatan → Kacamatan (5), Propinsi → Provinsi (4)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, sajroning → sajeroning)
(éjaan, replaced: Kecamatan → Kacamatan (5), Propinsi → Provinsi (4))
| web=[http://www.baritoselatankab.go.id/ www.baritoselatankab.go.id]
}}
'''Kabupatèn Barito Kidul''' iku [[kabupatèn]] ing [[PropinsiProvinsi]] [[Kalimantan Tengah]], [[Indonésia]]. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing [[Buntok]], kabupatèn iki nduwè motto ''Dahani Dahanai Tuntung Tulus'', sing artiné : ''slamet, santosa, adil lan makmur nganthi sak terusé''.
 
== Geografis ==
Kabupatèn Barito Kidul dumunung ana ing sisih [[Kulon]] PropinsiProvinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 8.830,00 km2, ing sajeroning koordinat 1°20' — 2°35' [[Lintang kidul]] lan 114° — 115° [[Bujur wétan]].
 
=== Wewengkon ===
{{Wates LKKW
|lor=[[Kabupatèn Barito Lor]]
|kidul=[[Kabupatèn Barito Wétan]] lan [[Kalimantan Kidul|PropinsiProvinsi Kalimantan Kidul]]
|kulon=[[Kabupatèn Kapuas]]
|wétan=Kabupatèn Barito Wétan lan PropinsiProvinsi Kalimantan Kidul
}}
 
=== KecamatanKacamatan ===
Kabupatèn iki nduwè 6 [[kacamatan]], ya iku :
# [[Dusun Hilir, Barito Kidul|Dusun Hilir]]
== Padunung ==
Okèhé padunung miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 124.250 jiwa, padunung lanang okèhé 63.263 jiwa lan sing wedhok okèhé 60.987 jiwa.
* KecamatanKacamatan sing paling [[okèh]] padunungé ya iku Dusun Kidul, okèhé 67.488 jiwa.
* KecamatanKacamatan sing paling [[sithik]] padunungé ya iku Jenamas, okèhé 2.672 jiwa.
* KecamatanKacamatan sing paling [[padhet]] padunungé ya iku Dusun Kidul, padheté 25,6 jiwa/km<sup>2</sup>.
* KecamatanKacamatan sing paling [[arang]] padunungé ya iku Dusun Kidul, padheté 8,1 jiwa/km<sup>2</sup>.
 
== Refrensi ==
348.872

besutan