Krustaséa: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké
(éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
:[[Eumalacostraca]]
}}
'''Krustaséa''' iku saklompok gedhé saka [[Arthropoda]], kapérang saka kurang luwih 52.000 [[spesies]] sing kadhèskripsi, lan biasanéracaké dianggep minangka sawijining [[subfilum]]. Klompok iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kaya ta [[lobster]], [[yuyu]], [[urang]], [[urang karang]], sarta [[remis]]. Mayoritas arupa kéwan [[akuatik]], urip ing [[banyu tawar]] utawa [[laut]], senadyan sapérangan klompok wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, senadyan sapérangan [[takson]] asifat [[parasit]] lan urip kanthi numpang marang [[inangé]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan