Oyod: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké (2)
(→‎top: éjaan, replaced: Bagéyan → Pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké (2))
[[Gambar:Koreni-00.JPG|thumb|right|Oyot sawijining [[wit]]]]
Ing tanduran vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku [[organ]] [[tanduran]] sing biasanéracaké kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyod sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa utamané ing ndhuwur [[banyu]]). Apa manèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing biasanéracaké wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).
 
Pérangan oyod sing metu pisanan saka batang kasebut radikel. Fungsi utama oyod ya iku:
348.872

besutan