Gemblong: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
Gemblong saka beras ketan biyasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong biasanéracaké paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
 
== Resep ==
352.737

besutan