Kaligrafi: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: China → Cina, biasané → racaké
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(éjaan, replaced: China → Cina, biasané → racaké)
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) ya iku [[seni]] nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat [[pena]] mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sajeroning wujud kaligrafi biasanéracaké tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé [[mata]] cepet kesel. Karana iku ing sajeroning ngolongake tuladha kaligrafi kang nduwèni mupangat tipografi utawa wujud rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki .
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
Semana uga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sajeroning nulis kaligrafi kaya ta:
 
==Jinising==
#[[Kaligrafi ChinaCina]]
#[[Kaligrafi Arab|Kaligrafi Islam]]
#[[Kaligrafi Latin]]
352.737

besutan