Garis (géomètri): Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké
(éjaan, replaced: bidhang → babagan (2), Bidhang → Babagan, jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (4))
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
Sajeroning [[géomètri Euklides]], sawijining '''garis''' iku arupa [[lengkungan]] [[kalengkungan|kenceng]]. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé [[modhèl (èlmu kawruh)|modhèl]] ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisasi saka obyèk kaya iku lan ora duwé amba lan dhuwur lan dawané dianggep [[ora kaukur]]
 
Sajeroning [[géomètri]], sawijining garis biasanéracaké arupa siji anggepan primitif saka [[sistem aksiom]]. Garis dumadi saka [[himpunan (matématika)|himpunan]] [[titik (géomètri)|titik]] lan arupa [[subhimpunan]] saka [[babagan (géomètri)|babagan]]. Sajeroning [[géomètri diferensial]], konsèp garis digeneralisasi dadi [[géodhèsi]]. Sajeroning [[géomètri sintètis]], sawiji garis iku siji anggepan lawas sajeroning sistem [[Euklides]], [[Karl von Staudt]], lan [[David Hilbert]]. Sawijining garis iku sebutan kadhéfinisi sajeroning sistem [[Giuseppe Peano]], [[Mario Pieri]] lan [[Alessandro Padoa]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan