Wlahar: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
'''Wwlahar''' iku aliran material vulkanik sing biasanéracaké arupa campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu sing dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung berapi]]). Ing [[Indonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan sing sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi utamané kanggo penduduk sing manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir sing ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. Wwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetara kilomèter nggawa ènergi sing cukup gedhé. Mula saka iku, umumé wlahar digawékaké saluran khusus sing miturut ilmu [[geoteknik]] kasebut "[[sabo]]".
352.737

besutan