Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasané → racaké (4)
(→‎top: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé)
(éjaan, replaced: biasané → racaké (4))
'''Aktuator Tenaga Pneumatik''' utawa aktuator Pnèumatik dasaré mèmper kaliyan [[Aktuator Tenaga Hidrolik]], ya iku nganggé konsèp panggerak [[Fluida]] (cairan) kanggo sistem gubahaé. Aktuator pnèumatik nganggo komprèssi udara lan gas, bèdha kaliyan hidrolik sing nganggo [[oli]]. Keuntungan nganggo pnèumatik ya iku kemudahan ing nyediakaké tenaga utawa [[Torsi]] sing gedhi mlebu tenaga ing sadurungé nyimpen tenaga iki ing wujud komprèsi.
 
Aktuator Pnèumatik gubah ènergi (biasanéracaké komprèsi udara utawa gas) dadi gubahan mekanikal. gèrakan iki saged muter utawa liniér, gumantung jininsing aktuator. beberapa jinising aktuator pneumatik, ya iku:
 
*Tie Silinder tabung
* Generator Vakum
 
Aktuator pnèumatik terdiri saka [[Piston]], tabung silinder (silinder), katup lan port. Piston ditutup karo diafragma, utawa sègel sing njaga udara ing ndhuwur tabung (silinder), piston berfungsi kanggo neken udara mlebu diafragma mengisor, gerak ing ngisore piston.<ref name="Aktuator Pneumatik">{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref> Aktuator Pneumatik biasanéracaké ndhuwèni 1 tempat kanggé lubang udara, bisa ndhuwur, bisa ngisor gumantung kabutuhané. katup mbutuhaké sitik tekanan kanggĥ panekanan luwih. saya gedhi piston sing dianggo lan silinderé, saya gedhi uga tenaga (output) kasilé. Nduwèni piston sing gedhi uga apik kanggo tekanan sing luwih gedhi lan udara sing luwih sitik.<ref name="Aktuator Pneumatik"/> tekanan sing nganggo udara sitik waè nalika pistoné gedhi bisa ngerusak sillinder paralon, mula biasanéracaké silinder (tabung) nganggo bahan dasar wesi. 100 kPa tenaga tekanan piston bisa ngangkat mobil cilik (nganti 1000 lbs / 453,5 Kg) lan iki nganggoné katup pnèumatik cilik. Nanging, nalika tenaga kasilé gedhi lan silinderé cilik, sistem iku bisa ngerusak silinder.<ref name="Aktuator Pneumatik"/>
 
== Silinder Pnèumatik ==
lubang kanggo saluran piston iku transmisi daya bisa dilakoaké. manawa komprèsi lubang sisih tengen luwih dhuwur tinimbang sish kiwa maka piston gubah ning sisih kiwa, padha uga sawaliké.
 
Aktuator jininsing silinder iku biasanéracaké dianggo nganggo kompréssor, ing industri robotika, aktuator iki dianggo dèning robot angkat abot, utawa robot prèss, mula silinderé gedhi lan uga tenagané luwih saka 1000 kPa.
 
== Uga ndelok ==
352.737

besutan