Spyware: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Sakliyané → Saliyané
(éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné, kayata → kaya ta (2))
(→‎top: éjaan, replaced: Sakliyané → Saliyané)
[[Gambar:spyware.jpg|thumb|250px|spyware]]
'''Spyware''' ya iku program kang kainstal ing sajeroning sistem komputer, lan bisa ngumpilaké pira-pira informasi kang diduwèni ''[[user]]'' banjur ngirimaké informasi kasebut marang lokasi katentu. Kabèh mau dilakokaké tanpa dingertèni panganggo utawa ''user''. Ing internèt biyasané kasebut [[spybot]] utawa [[tracking-software]].<ref name="internet1">[http://kangtokkomputer.weebly.com/definisi-spyware.html], Kaundhuh 16/10/12.</ref> Béda karo [[virus]] utawa [[worm]] kang ngrusak kinerja salah sijiné aplikasi, spyware justru ngawasi aktivitas komputer lan ngrimaké marang pihak kaping telu.<ref name="internet2">[http://keamananinternet.tripod.com/pengertian-definisi-spyware.html], Kaundhuh 18/10/12.</ref> Virus biyasané digawé mung kanggo iseng utawa mbuktèkaké kapinteran salah sijiné wong.<ref name="internet2" /> Ananging yèn spyware sengaja digawé kanggo kapentingan [[komersil]] utawa [[kriminal]].<ref name="internet2" /> SakliyanéSaliyané iku spyware ora ngréplikasi dhèwèké dhéwé kaya déné virus.<ref name="internet2" /> Biyasané spyware ngaksès salah sijiné sistem lumantar [[iklan]] ''pop-up'' ing [[internèt]], [[layang èlèktronik]] lan situs internèt katentu.<ref name="internet2" /> Nganti saiki serangan spyware mung nyerang sistem [[Microsoft Windows]].<ref name="internet2" /> Sistem oprasi liya kaya ta [[MacOS X]] utawa [[Linuk]] durung katemokaké kaserang spyware.<ref name="internet2" />
 
== Sipat spyware ==
352.737

besutan