Bayi: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: dipun → dipun (9)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: dipun → dipun (9))
[[Gambar:Baby holding feet.jpg|thumb|right|Bayi]]
'''Bayi''' inggih punika [[manungsa]] ingkang nembe mawon miyos ngantos yuswa 12 sasi, ananaing boten wonten watesan pasti. Miturut [[Psikologi]], Bayi inggih punika periode parkembangan antawisipun miyos ngantos 18 utawi 24 sasi. Masa bayi inggih punika masa ingkang gumantung sanget kaliyan tiyang dhewasa. Kathah kagiyatan psikologis ingkang kadadosan minangka wiwitan kadasta basa, pamikiran simbolis, koordinasi sensorimotor, saha gladhen sosiyal. Wonten ing masa punika bayi kaperang dados kalih, kapejahan neonatal ( kapejahan ing 27 dinten sepindha miyos, saha post-neonatal (sasampunipun 27 dinten).
Bayi dipun paringidipunparingi panganan lumantar [[susu]] industri kusus. Bayi kagungan pamikiran nyedot, ingkang damel piyambakipun saged nyedot susu saking [[Prembayun]]. Menawi [[ibu]] boten saged nyosoni, saged dipun gantosdipungantos kanthi formula bayi ingkang biyasa dipun ginakakendipunginakaken wonten ing nagari kulon. Ing nagari sanés wonten jasa sewa ''perawat basah(wet nurse)'' kanggé nyosoni bayi kasebut.
Bayi boten saged ngatur pambuangan kotoranipun, pramila dipun ginakakendipunginakaken [[popok]]. Popok ingkang dipun ginakakendipunginakaken bayi saged awujud popok saking jarit biyasa utawi popok ingkang sekali ageman (diapers). Sapunika popok sekali ageman asring dipun ginakakendipunginakaken amargi praktis ugi boten ngrepotaken, ananging wonten prekawis saking popok sekali ageman inggih punika prekawis ruam popok. Kulit bayi ingkang sensitif asring katutup saha éwed ambékan saéngga mungkinaken kawontenanipun perkawis ruam saha iritasi kulit bayi. Menawi boten dipun tanganidipuntangani nyebabaken peradangan kulit bayi saha infeksi.<ref name="internet 1">[http://carapedia.com/pengertian_definisi_bayi_info2132.html Sakilas babagan Bayi] (dipun unduhdipununduh 10 nopember 2012)</ref>
== Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah: ==
* milai jumeneng saking kahanan lenggah kanthi cepengan wonten ing meja utawi kursi (biyasanipun yuswa 9 sasian)
* milai gladhen lenggah saking kahanan jumeneng (yuswa 10 sasian)
* milai mlampah rémbétan, kanthi cepengan piranti griya (yuswa 11 sasian)
* milai mlampah saha pindhah saking satunggal piranti dhateng piranti sanés nyambi cepengan (yuswa 12 sasian).<ref name="internet 2">[http://www.tipsbayi.com/melatih-bayi-berjalan.html Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah] (dipun unduhdipununduh 10 nopember 2012)</ref>
== Faktor-faktor Panyebab awrat Bayi kirang limrah ==
* Faktor Ibu
352.737

besutan