Segara: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dipun → dipun
(→‎top: éjaan, replaced: kadosdéné → kados déné)
(→‎top: éjaan, replaced: dipun → dipun)
[[Gambar:Sunrise_over_the_sea.jpg|thumb|right|250px|[[Matahari]] sainggiling segara]]
'''Segara''' ([[basa krama|krama]] Seganten) punika kempalan [[toya]] [[asin]] saha kahubungaken kaliyan [[samodra]] utawi [[tlaga]] ageng ingkang padatanipun ngandhut toya asin, kirang gadhah saluran alam kados déné [[Seganten Kaspia]] lan [[Laut Mati]]. Istilah seganten asring dipun ginakakendipunginakaken minangka sinonim kaliyan [[samodra]]. [[Tlaga ageng]], kadasta [[Great Lakes]], kadhangkala dipunwastani seganten dharat. Kathah seganten ingkang kalebet kategori ''marginal sea'', inggih punika seganten ingkang [[Ocean current|arus]] kasababaken déning angin; déné jinis sanèsipun kados [[Segara Tengah|seganten mediterranean]], ingkang arusipun kasebabaken déning béda salinitas lan suhunipun toya.
Organisasi Hidrografi Internasional (IHO) minangka organisasi internasional ingkang nggadhahi kakuwasaan bab ndèfinisikaken seganten. Définisi ing wekdal punika kasebat wonten ing satunggaling dokumèn ''Special publication S-23'', ''[http://www.iho.shom.fr/PUBLICATIONS/download.htm Limits of Oceans and Seas]'', 3rd edition, [[1953]].
 
352.737

besutan