Drona: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: dewa → déwa, Dhaptar → Pratélan, dipun → dipun
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen Uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: dewa → déwa, Dhaptar → Pratélan, dipun → dipun)
[[Gambar:Drona-kl.jpg|thumb|'''Begawan Drona''' utawi '''Resi Durna''']]
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih punika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita [[Mahabarata]]. Durna punika putranipun [[Resi Baratmadya]] saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking [[Atasangin]]. Kacariyosaken bilih Durna punika dipun tudungdipuntudung minggat saking Atasangin amargi boten kersa dipunjodhoaeken kaliyan ramanipun. Durna punika dados ara-araipun Sata [[Kurawa]] lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun punika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah punika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>
== Pagesanganipun ==
Nalika taksih enem Drona kagungan asma timur (''nama kecil'') Kumbayana. Wonten ing salah satunggalipun versi, Kumbayana punika putranipun Resi Baratmadya saking Argajembangan kaliyan Dèwi Kumbini.
Ing versi ingkang sanes, Kumbayana punika kagungan garwa [[Dèwi Wilutama]] ingkang dados [[jaran]] amargi kenging sepatanipun dewadéwa.
Ing [[Bharatayudha]], Drona dipunperjaya pati déning [[Drestadyumna]].
 
* [[Dronaparwa]]
* [[Mahabharata]]
* [[DhaptarPratélan paraga wayang]]
 
== Pranala njaba ==
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Paraga wayang]]
[[Kategori:Paraga Mahabharata]]
 
 
{{Stub}}
352.737

besutan