Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: dene → déné, Dhaptar → Pratélan, dipun → dipun
(→‎Lirik lagu ingkang dipunserat ananging boten dipun-ginakaken: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
(éjaan, replaced: dene → déné, Dhaptar → Pratélan, dipun → dipun)
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling filem [[animasi]] saking Amerika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi déning [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[DhaptarPratélan Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filem [[Snow White ang the seven dwars (1937 filem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun filem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
Fil Pinokio inggih dipunadapsi déning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, [[Ted Sears]], lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi filem punika dipunsupervisi déning [[Ben Sharpsteen]] lan [[Hamilton Luske]], lan serial filemipun dipun sutradaraidipunsutradarai déning [[Norm Ferguson (animator)|Norman Ferguson]], [[T. Hee]], [[Wilfred Jackson]], [[Jack Kinney]], lan Bill Roberts.
 
==Pemain==
* [[Dick Jones (actor)|Dickie Jones]] minangka Pinokio. Jones ugi dipunsuwantenaken déning Alexander. Pinokio dipundamel animasi déning [[Milt Kahl]], [[Frank Thomas]] lan [[Ollie Johnston]] denedéné Alexander inggih dipundamel animasinipun déning [[Eric Larson]].
* [[Cliff Edwards]] minangka [[Jiminy Cricket]]. Jiminy Cricket inggih dipundamel animasi déning [[Ward Kimball]].
* [[Christian Rub]] minangka [[Mister Geppetto]], lan filem punika inggi dipundamel animasinipun déning [[Art Babbitt]].
352.737

besutan