Corazon Aquino: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bidang → babagan (3), dipun → dipun
(→‎top: éjaan, replaced: presiden → présidhèn, Presiden → Présidhèn (2))
(→‎top: éjaan, replaced: bidang → babagan (3), dipun → dipun)
'''Cory Aquino''' inggih punika Présidhèn wadon ingkang nomer satunggal ing [[Filipina]].<ref name="buku1">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 45)</ref> Panjenengane inggh punika garwanipun [[Benigno Aquino]], Jr.<ref name="buku2">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 39)</ref> Nama aslinipun Cory inggih punika Corazon Sumulong Cojuangco.<ref name="buku3">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 37)</ref> Miyos ing tanggal 25 Januari 1933.<ref name="buku3"/> Panjenengane putra ingkang nomer sekawan, saking enem sedulur kandung.<ref name="buku3"/> Ramanipun, Jose Cojuangco, Sr.<ref name="buku3"/> Asalipun saking Tarlac lan ibunipun, Demetria utawi asring dipuntimbali Metring Sumulong saking Rizal.<ref name="buku3"/>
Tahun 1946 sadaya keluwarganipun Cory pindah wonten [[Amérika Sarékat]].<ref name="buku4">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 38)</ref> Wonten ing [[Amérika Sarékat]] piyambakipun mlebet Ravenhill Academy ing Philadelphia.<ref name="buku4"/> Nanging, Banjur Cory ngelajengaken ing Notre Dame Convent School ing New York.<ref name="buku4"/>
Wonten ins SMTA Cory mulai remen marang basa [[perancis]].<ref name="buku4"/> Rikala mlebet Mount St. Vincent College ing New York, bidangbabagan kuliah utama ingkang dipendhet [[matematika]], lan bidangbabagan kuliah minoripun Basa Perancis.<ref name="buku4"/> Supados boten mendhet mata kuliah fisika, piyambakipun nggantos Basa [[Perancis]] dados bidangbabagan kuliah utama, lan matematika minor.<ref name="buku4"/> Tahun 1953 piyambakipun lulus sarjana muda.<ref name="buku4"/>
Tanggal 11 Oktober 1954, Cory nikah kaliyan Benigno “Ninnoy” Aquino.<ref name="buku2"/> Senajan yuswanipun taksih sepantaran kaliyan Cory (24 tahun), ananging sapunika Aquino sampun terkenal mawi paraban “Anak Ajaib” ing jurnalistik lan pulitik.<ref name="buku2"/> Piyambakipun kekalih nikah ing Gereja Our lady of Sorrow ing Pasay city.<ref name="buku2"/>
Sejatosipun kirang leres menawi Cory dipunsebat boten siap kangge dados présidhèn.<ref name="buku5">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 41)</ref> Punika pamanggihipun Lupita Aquino kashiwahara, adik iparipun piyambak.<ref name="buku5"/> Cory pikantuk pendidikan pulitik saking garwanipun piyambak, inggih punika rikala Aquino dados tahanan pulitik wiwit tahun 1972-1980.<ref name="buku5"/> Saben Setu piyambakipun sowan dateng garwanipun ing pakunjaran.<ref name="buku5"/> Wonten ngrika piyambakipun medangetaken napa mawon ingkang dipun andharakendipunandharaken garwanipun, kalebet nuturi kados pundi piyambakkipun mesthi ngewangsuli pitakon-pitakonipun wartawan.<ref name="buku5"/>
Rikala Ninoy seda, sejatosipun Cory gadhah kalih pilihan; dados randha sedih lan ngunci awakipun piyambak ing dhalem utawi mendhet alih tugasipun garwane lan ngisi panggonanipun garwane ingkang kosong ing pulitik.<ref name="buku6">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 42)</ref> Keluarga Aquino ugi boten mangertos pundi ingkang badhe dipunpilih kaliyan Cory ngantos dugi ing Manila kagem ngrawuhi upacara pemakaman garawanipun.<ref name="buku6"/>
Kampanye tahun 1984 dados gladhen sesorah kagem Cory.<ref name="buku7">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 44)</ref> Menawi padhatanipun kaliyan Ninoy rumiyin, piyambakipun ajrih sanget caket-caket podium, nanging saiki piyambakipun purun mminggah panggung lan sesorah senajan boten dangu.<ref name="buku7"/>
352.737

besutan