Pembuluh Darah: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: dada → dhadha (4), dipun → dipun (2)
(éjaan, replaced: bagian → pérangan (8), otak → polo (2))
(éjaan, replaced: dada → dhadha (4), dipun → dipun (2))
Pembuluh darah kapiler inggih punika pérangan ing pungkasan saking pembuluh arteri kapiler. Jaringan pembuluh darah kapiler merdamel wujud anyaman ingkang kaperang saking jaringan kaliyan nagdut kirang langkungipun 2000 kapiler darah per millimeter.<ref name="internet1"/>
== Gejala wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
# Nyeri, menawi otot boten angsal getih ingkang cekap (ing kahanan dipunsebat iskemi), mila oksigen ingkang boten madai lan kasil metabolisme ingkang kaluwehan nyebapaken [[kram]] utawi [[kejang]]. Kadasta [[angina]] punika perasaan sesak ing dadadhadha utawi perasaan dadadhadha dipun kremasdipunkremas-remas, ingkang tukul menawi ing otot jantung boten ngasilaken getih ingkang cekap. Wonten tiyang ingkang kalampahan ngalemi kekirangan aliran getih saged ngerasaake nyeri sami kaliyan (ing kahanan ngkang dipunsebat ''Silent ischemia''). Menawi getih ngalir ing otot lan sanesipun (utaminipun ing betis) namung kedhik, biasanipun badhe karaos nyeri otot nyesek.
# Sesak nafas, gejala punika saged dipuntemuaken ing gagal jantung, punika sebap mlebete cairan ing rongga udara ing paru-paru [[Kongesti pulmoner]] utawi [[edema pulmoner]]. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita ngeraosaken sesak nafas namung ing aktivitas fisik.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika menawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami ngelampahi aktivitas menawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Gejala punika asring asifat enteng, kangge ngatasi penderita biasanipun ngurangi aktivitas secara tahap.
== Gejala wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
# Nyeri, menawi otot boten angsal getih ingkang cekap (ing kahanan dipunsebat iskemi), mila oksigen ingkang boten madai lan kasil metabolisme ingkang kaluwehan nyebapaken [[kram]] utawi [[kejang]]. Kadasta [[angina]] punika perasaan sesak ing dadadhadha utawi perasaan dadadhadha dipun kremasdipunkremas-remas, ingkang tukul menawi ing otot jantung boten ngasilaken getih ingkang cekap. Wonten tiyang ingkang kalampahan ngalemi kekirangan aliran getih saged ngerasaake nyeri sami kaliyan (ing kahanan ngkang dipunsebat ''Silent ischemia''). Menawi getih ngalir ing otot lan sanesipun (utaminipun ing betis) namung kedhik, biasanipun badhe karaos nyeri otot nyesek.
# Sesak nafas, gejala punika saged dipuntemuaken ing gagal jantung, punika sebap mlebete cairan ing rongga udara ing paru-paru [[Kongesti pulmoner]] utawi [[edema pulmoner]]. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita ngeraosaken sesak nafas namung ing aktivitas fisik.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika menawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami ngelampahi aktivitas menawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Gejala punika asring asifat enteng, kangge ngatasi penderita biasanipun ngurangi aktivitas secara tahap.
348.872

besutan