Zhao Ziyang: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sedonipun Zhao: éjaan, replaced: badhe → badhé
(→‎Sedonipun Zhao: éjaan, replaced: presiden → présidhèn)
(→‎Sedonipun Zhao: éjaan, replaced: badhe → badhé)
wonten Februari [[2004]], Zhao ngalami tempuhan [[pneumonia]] ingkang murugaken karisakan paru-paru ingkang parah ugi dirawat wonten ing griya sakit salebetipun tiga minggu. Zaho kedah dirawat malih amargi pneumonia wonten [[5 Desember]] [[2004]]. Laporan kesedanipun disangkal saupakara resmi wonten awal Januari [[2005]]. wonten [[15 Januari]], panjenenganipun dilaporkan lebet kawontenan [[koma (medis)|koma]] saksampune kaping beberapa kenging [[stroke]]. ndherek sapriyantun [[aktivis]], wakil présidhèn [[Zeng Qinghong]] mengunjungi Zhao wonten ing griya sakit. Zhao seda wonten [[17 Januari]] wonten ing satunggal griya sakit wonten ing [[Beijing]] wonten gebag 07:01 lebet yuswa 85 taun. panjenenganipun mengker garwa kekalihipun, Liang Boqi, catur putra, ugi sapriyantun putri.
 
Respon saking pangutus pertela ketingal timur sanget, kebokmenawen amargi ajrih badhebadhé kedadosanipun demonstrasi nasional kados ingkang sampun kedadosan saksampune kesedan [[Zhou Enlai]] ugi [[Hu Yaobang]]. kantor warta resmi [[Xinhua]] ngewrat yektosan sapanjang catur baris ingkang ngendikakaken menawi "Rekan Zhao" sampun seda dunia. kesedanipun mboten dipunwartakaken wonten ing [[radio]] kresaa wonten ing [[televisi]] pangutus. [[nawala pirengan]] nasional ugi namung ngewrat pamaring priksan andhap (gangsal baris), sayangipun warta kesedanipun kedhawah wiyar langkung [[forum internetforum-forum wonten ing [[Internet]].
 
{{clr}}
352.737

besutan