Ikatan Kovalen: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Bagiane Ikatan Kovalen: éjaan, replaced: badhe → badhé
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
(→‎Bagiane Ikatan Kovalen: éjaan, replaced: badhe → badhé)
== Bagiane Ikatan Kovalen ==
1. Ikatan Kovalen Polar
Atom-atom pembentukanipun gadahi daya tarik ingkang boten sami kaliyan pasangan elektron. Punika kedadosan amergi benten keelektronegatifan kalih atomipun, elektron ingkang gegayutan badhebadhé geser ing arah atom langkung elektronegatif nyebapaken kedadosan pamisahan kutub [[positif]] lan [[negatif]].
2. Ikatan kovalen Non Polar
Titik muatan negatif [[elektron]] ingkang persakutuan berhimpit, pramila ing molekul pambentukanipun boten kedadosan momen dipol. Tuladhanipun : senyawa [[CO2]], [[O2]], [[Br2]].<ref>http://bebas.vlsm.org/v12/sponsor/Sponsor-Pendamping/Praweda/Kimia/0235a%20Kim%202-12e.htm</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012).
352.737

besutan