Kodhak: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: saklajengipun → salajengipun
(éjaan, replaced: bidang → babagan, dereng → dèrèng, dipun → dipun (7))
(→‎top: éjaan, replaced: saklajengipun → salajengipun)
[[Gambar:Old cameras.jpg|thumb|250px|Gambar-gambar kamera.]]
 
'''Kamera''' inggih punika pranti kangge ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanes.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipun-ginakaken kangge kegiatan [[fotografi]]. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kangge ngatur ambanipun lensa sahingga saged nglajengaken cahaya ingkang mlebet, perangan saklajengipunsalajengipun inggih pelat filem negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cairan [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Proses dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kangge ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang sae lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahaya dipunginakaken diafragma. Pelat potret (filem) dipun-ginakaken kangge babagan kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas filem (kertas peka), sahingga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenal wonten ing jaman sapunika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
352.737

besutan