RNA: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Saklajengipun → Salajengipun, saklajengipun → salajengipun
(éjaan, replaced: bakteri → baktèri (2), kangge → kanggé, kedadosan → kadadosan, khusus → mirunggan (5), mekaten → makaten, menawi → manawi (3), nembe → nembé, proses → prosès, sakderengipun → sadèrèngipun, sel → sèl (2))
(éjaan, replaced: Saklajengipun → Salajengipun, saklajengipun → salajengipun)
 
=== Inisiasi ===
Ribosom ngiketaken piyambakipun wonten ing situs inisiasi mirunggan wonten molekul mRNA.<ref name="RNA3"/> Situs punika kawontenan ing nukleotida "lawan arus" saking kawiwitan pesenipun.<ref name="RNA3"/> SaklajengipunSalajengipun '''tRNA inisiator''' ingkang mirunggan ngiketaken piyambakipun wonten ing kodon (limrahipun AUG)ingkang miwiti saben pesen.<ref name="RNA3"/> Pangiketan kadadosan wonten situs ing ribosom ingkang dipunsebat situs P.<ref name="RNA3"/> Asam amino ingkang dipunbekta tRNA inisiator inggih punika metionin (utawi wonten ing baktèri, wujud termodifikasi secara [[kimia]] ingkang dipuntandai fMet).<ref name="RNA3"/>
 
=== Pemanjangan ===
Molekul tRNA ingkang mampu berpasangan basa kaiyan kodon mRNA saklajengipunsalajengipun ngantos wonten situs ingkang langkung caket wonten ing ribosom.<ref name="RNA3"/> [[Asam amino]] sadèrèngipun (Met wonten ngajeng translasi) dipunrantai wonten ingkang nembé mlebet ngagem ikatan [[peptida]].<ref name="RNA3"/> tRNA inisiator dipunbébasaken saking situs P saha ribosom nggéséraken satunggal kodon arah arus.<ref name="RNA3"/> Bab punika mindahaken tRNA ingkang langkung mutakhir datengipun wonten kaliyan [[dipeptida]] nipun ingkang nemplek wonten situs P saha mbikak situs A kanggé kadatenganipun tRNA sanesipun ingkang mbekta asam amino ingkang nomer tiga kanggé polipeptida ingkang tumbuh.<ref name="RNA3"/> Kados makaten, pesen ingkang wiwitipun ''dipuntransripsi'' tumuju wonten molekul mRNA ''dipuntranslasi'' tumuju ing runtunan pasti asam-asam amino wonten polipeptida kasebut.<ref name="RNA3"/>
 
=== Terminasi ===
352.737

besutan