Sidang Istimewa MPR: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: panyuwunanipun → panyuwunipun
(éjaan, replaced: badhe → badhé (5))
(→‎top: éjaan, replaced: panyuwunanipun → panyuwunipun)
[[Gambar:Gedung MPR-DPR.jpg|thumb|Gedung MPR RI]]
 
'''Sidang Istimewa MPR''' inggih punika sidang ingkang dipuntindakaken déning [[Majelis Permusyawaratan Rakyat]] [[Indonésia]] saking panyuwunanipunpanyuwunipun [[Dewan Perwakilan Rakyat]] utawi Sidang Tahunan Majelis kangge nyuwun lan mbiji asiling pertanggungjawabanipun [[Présidhèn Indonésia|Présidhèn]] saking lampahing putusan Majelis.<ref>[http://www.hukumonline.com/berita/baca/hol259/pah-ii-menyepakati-rantap-perubahan-tatib-mpr- ''PAH II Menyepakati Rantap Perubahan Tatib MPR'', dipunundhuh saking Situs HukumOnline]</ref> Sidhang punika dipunadani menawi présidhèn dipunanggep sampun nglanggar [[Undang-Undang Dasar 1945]] lan nyimpang saking [[GBHN]], ingkang salajengipun laporan tanggel jawabipun badhé dipuntindakaken wonten ing SIdang Istimewa, ingkang padatanipun ngarah wonten ing kupiya nglengseraken jabatanipun.
Sasampunipun maujud lan dipunlampahaken UU 27 Tahun 2009 pasal 184 ayat 4 ngengingi [[MPR]], [[DPR]], [[DPD]], lan [[DPRD]], ''pemakzulan'' badhé sah menawi dipunsarujuki déning tigang sak pro sekawan saking anggota MPR, ananging sarat kasebat dipunbatalaken malih déning [[Mahkamah Konstitusi]].<ref>[http://news.detik.com/read/2011/01/15/074449/1547011/10/pemakzulan-presiden-tak-mudah-meski-ada-putusan-mk?nd771108bcj ''Pemakzulan Presiden Tak Mudah Meski Ada Putusan MK'', dipunundhuh saking situs detik]</ref>
 
352.737

besutan