Francisco Pizarro: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: panggenanipun → panggènipun
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (3), nembe → nembé, negari → nagari (2), manggen → manggèn (2), kerajaan → kraton (3), kangge → kanggé (2))
(→‎top: éjaan, replaced: panggenanipun → panggènipun)
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol.<ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sadaya piranti kanggé ekspedisi punika.<ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sadaya piranti kanggé ekspedisi. Ekspedisi punika dipunlaksanakaken taun 1531.<ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Kerajaan Inca nggadhahi enem yuta tiyang.<ref name="buku1"/>
 
Pizarro dugi ing Peru wonten ing sasi September 1532, namung mbekta 177 tiyang lan jaran ingkang cacahipun 62.<ref name="buku1"/> Kanthi kakiyatan ingkang sawontenipun, Pizarro mlebet dhateng laladan pagunungan Andes kanthi kutha Cajamarca ingkang dados jujukanipun.<ref name="buku1"/> Kutha punika dados panggenanipunpanggènipun panguwasa Inca ingkang asmanipun [[Atahualpa]] ingkang nggadhahi 14.000 tamtama.<ref name="buku1"/> Tentara “liliput” Pizarro dugi ing Cajamarca tanggal 15 Nopember 1532.<ref name="buku1"/> Kanthi siasat ingkang “brilian”, Pizarro saged nelukaken Kerajaan Inca.<ref name="buku1"/> Saderengipun, Atahualpa dipunperjaya ngantos pejah déning Pizarro lan tamtamanipun.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
351.333

besutan