Ka'bah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah perkembangan: éjaan, replaced: krajaan → karajan
(éjaan, replaced: bangunan → yasan (6), Bangunan → Yasan, disebut → ingaran, jroning → sajeroning, kayata → kaya ta, makhluk → makluk, nduwèni → duwé, sisi → sisih, Jroning → Sajeroning, Nabi Muhammad SAW → Muhammad, Nabi Muhammad...)
(→‎Sajarah perkembangan: éjaan, replaced: krajaan → karajan)
Nalika [[Muhammad]] diangkat dadi Nabi nganti kapindahané menyang [[Madinah]] lingkungan Ka'bah kebak reca kanggo sesembahan bangsa Arab nalika jaman pepeteng (jahilliyah) kamangka miturut ajaran Nabi [[Ibrahim]] sing dadi cikal bakalé bangsa [[Bangsa Arab|Arab]] lan bangsa [[Yahudi]] sarta ajaran Nabi [[Musa]] marang kaum [[Yahudi]], Tuhan ora olèh disembah kanthi dipadhakaké karo barang utawa makluk apa waé lan ora duwé ''perantara'' sarta tunggal ora ana sing madhani lan ora peputra lan ora dilairaké ([[Surat Al Ikhlas]] sajeroning [[Al-Qur'an]]) . Ka'bah pungkasané diresiki saka reca-reca mau nalika Muhammad mbébasaké kutha Mekkah tanpa wutahing ludira.
 
Sabanjuré wangunan ka'bah diurus lan diopèni déning [[Bani Sya'ibah]] minangka juru kunci ka'bah lan administrasi sarta pelayanan kaji diatur déning pamaréntahan [[khalifah]] [[Abu Bakar]], [[Umar bin Khattab]], [[Utsman bin Affan]], [[Ali bin Abi Thalib]], [[Muawwiyah bin Abu Sufyan]], Dinasti [[Ummayyah]], Dinasti [[Abbasiyyah]], Dinasti [[Usmaniyah]] Turki, nganti wektu iki yakuwi pamaréntah krajaankarajan [[Arab Saudi]] sing tumindak minangka pelayan loro kutha suci, Mekkah lan Madinah.
<!--
== Bangunan Ka'bah ==
352.737

besutan