Albert Einstein: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Babad slira: éjaan, replaced: menawi → manawi (3)
(éjaan, replaced: bidang → babagan (2), bidhang → babagan (3), Nobel → Nobèl (4))
(→‎Babad slira: éjaan, replaced: menawi → manawi (3))
Einstein miyos ing [[Ulm]], [[Württemberg]], [[Jerman]]; kirang langkung 100 km sisih wétan [[Stuttgart]]. Bapanipun asmanipun [[Hermann Einstein]], satunggiling bakul kranjang wulu ingkang lajeng nyambut damel ing babagan [[elektrokimia]], saha ibu asmanipun Pauline. Kakalihipun émah-émah ing Stuttgart-Bad Cannstatt kaliyan taksih turunan [[Yahudi]]. Albert sekolah wonten [[sekolah Katholik]] kaliyan déning kapénginan ibunipun lajeng sinau main [[biolah]].
 
Nalika yuswanipun gangsal, bapanipun nedahi [[kompas]] kanthong, kaliyan Einstein lajeng rumaos menawimanawi wonten prakwis ing kamar "suwung" punika ingkang saged ngobahaken dom kompas punika. Piyambakipun lajeng medaraken menawimanawi pangalaman punika dados salah satunggaling wanci sagesangipun ingkang ''berkesan'' piyambak.
 
Einstein émah-émah kaliyan [[Mileva Maric|Mileva Marić]], tiyang èstri saking [[Serbia]].
 
Amarga wonten Jerman tiyang Yahudi dipunkuya-kuya ing [[dasawarsa]] [[1930-an]], Einstein sakulawarga dhateng [[Amérika Sarékat]]. Wonten ngriku piyambakipun manggèn ngantos sédanipun ing [[1955]]. Sabibaripun [[Perang Donya II]], Einstein dados aktif ing babagan ''Perdamaian Dunia'', amargi rumaos menawimanawi gagasan-gagasanipun dipunsalah-gunakaken kanggé ndamel [[gaman nuklir]] ing Perang Donya II punika.
 
== Uga delengen liyane ==
352.737

besutan