Kanker: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: menawi → manawi, Menawi → Manawi
(éjaan, replaced: dipun → dipun (12))
(éjaan, replaced: menawi → manawi, Menawi → Manawi)
== Bentenipun tumor kaliyan kanker ==
Béntenipun tumor kaliyan kanker inggih punika:
Tumor kaperang dados kalih inggih punika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. MenawiManawi tumor ganas inggih punika kanker ingkang gesang kathi cepet, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanésipun.<ref name="internet 2">[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipununduh 01 November 2012)</ref>
== Jinis Kanker ==
* [[Karsinoma]] ya iku kanker kang urip lan nyebar ing [[sel epitel]]
Kanker dipunsebabaken saking pinten-pinten faktor, inggih punika:
=== Faktor keturunan ===
Faktor genetik nyebabaken pinten-pinten kaluwarga kagungan risiko langkung inggil kanggé ngalami kanker menawimanawi dipunjejeraken kaliyan kaluwarga sanésipun. Mliginipun kanker ingkang bektaan genetik inggih punika, [[kanker payudara]], [[kanker indung telur]], [[kanker kulit]] saha [[kanker usus besar]].
=== Faktor Lingkungan ===
* Ngrokok sigaret saged ningkataken risiko kadadosan [[kanker paru-paru]],[[kanker mulut]], [[kanker laring]] (pita suara), saha [[kandung kemih]].
352.737

besutan