Broad Peak: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Broad Peak: éjaan, replaced: menawi → manawi, Menawi → Manawi
(éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal (3))
(→‎Broad Peak: éjaan, replaced: menawi → manawi, Menawi → Manawi)
[[Gambar:Broad Peak in July 2006.jpg|250px|thumb|Gunung Gunung Broad Peak]]
== Broad Peak ==
''' Broad Peak '''( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama [[K3]]. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 meter (26.414 kaki). MenawiManawi dipuntegesi “Broad Peak” punika menawimanawi kangge Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 meter, pusat puncak 8.016 meter, dan utara puncak 7.550 meter.<ref name="internet 1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
== Geografi ==
Broad Peak inggih punika satunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .<ref name="internet 1"/>
352.737

besutan