Kondensator: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Menawi → Manawi (2)
(éjaan, replaced: diubah → diowah (2), kangge → kanggé, masyarakat → masarakat)
(éjaan, replaced: Menawi → Manawi (2))
:[[Gambar:Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
* MenawiManawi jinis ingkang satunggal malih kathah nilai kapasitasipun langkung andhap, boten gadhah kutub positif utawi negatif ing samparan, kathaipun wujudipun bunder pipih warni coklat, abrit, ijo lan sanesipun kados tablet utawi kancing rasukan.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (boten gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
<math>d</math> :jarak antar pelat/tebal [[dielektrik]]
 
MenawiManawi cara damel ageng kapasitansi kapasitor utawi kondensator kanthi cara:
# Sungsunipun lapis-lapis.
# Jembaraken permukaan variabel.
350.349

besutan