Amangkurat IV: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Akhir Pamaréntahan: éjaan, replaced: menawi → manawi
(→‎Silsilah: éjaan, replaced: kadosta → kados ta)
(→‎Akhir Pamaréntahan: éjaan, replaced: menawi → manawi)
==Akhir Pamaréntahan==
 
Amangkurat IV lajeng wonten perkawis kaliyan Cakraningrat IV bupati [[Madura]] (kilén). Cakraningrat IV punika ndhérék merangi pemberontakan Jayapuspita ing [[Surabaya]] taun [[1718]] rumiyin. Piyambakipun kagungan kapitadosan bilih [[Madura]] badhé langkung makmur menawimanawi wonten ing sangandhapipun VOC tinimbang Kartasura ingkang dipunanggep bobrok.
 
Hubungan kaliyan Cakraningrat IV lajeng saé malih sabibaripun dipunpendhet minangka mantu Amangkurat IV. Samangké Cakraningrat IV punika mbrontak dhateng [[Pakubuwana II]], gantosipun Amangkurat IV.
348.872

besutan