Kanker: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Faktor keturunan: éjaan, replaced: kaluwarga → kulawarga (2)
(éjaan, replaced: menawi → manawi, Menawi → Manawi)
(→‎Faktor keturunan: éjaan, replaced: kaluwarga → kulawarga (2))
Kanker dipunsebabaken saking pinten-pinten faktor, inggih punika:
=== Faktor keturunan ===
Faktor genetik nyebabaken pinten-pinten kaluwargakulawarga kagungan risiko langkung inggil kanggé ngalami kanker manawi dipunjejeraken kaliyan kaluwargakulawarga sanésipun. Mliginipun kanker ingkang bektaan genetik inggih punika, [[kanker payudara]], [[kanker indung telur]], [[kanker kulit]] saha [[kanker usus besar]].
=== Faktor Lingkungan ===
* Ngrokok sigaret saged ningkataken risiko kadadosan [[kanker paru-paru]],[[kanker mulut]], [[kanker laring]] (pita suara), saha [[kandung kemih]].
352.737

besutan