Energi kinetis: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: khusus → mirunggan, sanes → sanès
(éjaan, replaced: menawi → manawi (3), Menawi → Manawi (2))
(éjaan, replaced: khusus → mirunggan, sanes → sanès)
:''E''<sub>''k''</sub> = (1/2) • 80 • 18<sup>2</sup> J = 12.96 kiloJoule (kJ)
 
Amargi besaran energi kinetik berbanding lurus kaliyan kuadrat kecepatannya, mila sebuah objek ingkang kecepatanipun ningkat dados kalih, mila benda punika gadahi energi kinetik sekawan kali lipat saking semula. Tuladhane ingih punika , mobil ingkang gerak kacepatane kaping kalih saking kacepatan mobil sanessanès, mila mobil punika ugi betahaken jarak sekawan langkung tebih kangge ngenti, diasumsikan ageng gaya pengereme konstan. Energi kinetik ingkang gadahi benda ingkang gadahi gegayutan kaliyan [[momentum]]nipun kaliyan persamaan:
:<math>E_k = \frac{p^2}{2m}</math>
 
Usaha ingkang dipunlampahi badhé mempercepat sebuah partikel interval wekdal "dt", asalipun saking perkalian dot antawis [[gaya]] lan [[perpindahan]].
:<math>\mathbf{F} \cdot d \mathbf{x} = \mathbf{F} \cdot \mathbf{v} d t = \frac{d \mathbf{p}}{d t} \cdot \mathbf{v} d t = \mathbf{v} \cdot d \mathbf{p} = \mathbf{v} \cdot d (m \mathbf{v})\,,</math>
Ing pundhi punika ngasumsiaken gegayutan '''p'''&nbsp;=&nbsp;''m''&nbsp;'''v'''. (Manawi mekaten, delengen ugi turunan relativitas khususmirunggan [[Energi kinetis#Energi kinetik relativistik saking benda ing ngandap iki]].)
Jumbuh kaliyan dot mila saged ngasilaken :
352.737

besutan