Tetuwuhan: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: punah → cures (7), dhukungan → panyengkuyung
(→‎Dhéfinisi: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: punah → cures (7), dhukungan → panyengkuyung)
** [[Lumut tanduk|Anthocerotophyta]]—lumut (ati) tanduk
** [[Tetanduran lumut|Bryophyta/Musci]]—lumut sejati
** [[punahcures|†]][[Horneophytopsida]]
* '''[[Tetanduran mawa pambuluh]] (tracheophyta)'''
** [[punahcures|†]][[Rhyniophyta]]
** [[punahcures|†]][[Zosterophyllophyta]]
** [[Lycopodiophyta]]—paku kawat
** [[punahcures|†]][[Trimerophytophyta]]
** [[Tetanduran paku|Pteridophyta]]—paku-pakuan lan paku buntut jaran
** [[punahcures|†]][[Progymnospermophyta]]
** '''[[Tetanduran wewiji|Spermatophyta]] (tetanduran wewiji)'''
*** [[punahcures|†]][[Pteridospermatophyta]]—paku (duwé) wiji
*** [[Pinophyta]]—tetanduran runjung
*** [[Cycad]]ophyta—pakis haji lan kerabaté
*** [[Gnetophyta]]—mlinjo lan kerabaté
*** [[Tetanduran ngembang|Magnoliophyta]]—tetanduran ngembang
[[punahcures|†]]'''[[Nematophytes]]'''
}}
 
Sapérangan gedhé alga banjur wiwit dipisahaké saka kaanggotaan tetanduran amarga ora nduwèni diferensiasi jaringan lan ora ngembangaké [[klorofil]] minangka [[pigmen]] panangkap ènèrgi.
 
Panggunaan tèknik-tèknik [[biologi molekuler]] marang [[filogeni]] tetanduran pranyata mènèhi dhukunganpanyengkuyung pamisahan iki.
 
== Dhéfinisi ==
352.737

besutan