Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: seda → séda, dhukungan → panyengkuyung
(éjaan, replaced: Amerika Sarekat → Amérika Sarékat, Sajroning → Sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: seda → séda, dhukungan → panyengkuyung)
|placeofdeath=[[Iwo Jima]], [[Jepang]]
|image=
|caption=Pirang-pirang jam sadurunge sedaséda ing pertempuran Iwo Jima, pangkate diunggahake dadi Jenderal Penuh
|nickname=
|allegiance=[[Kekaisaran Jepang]]
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) ya iku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Donya II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]].<ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref> Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake déning [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajeroning pertempuran iki dhèwèké mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukunganpanyengkuyung angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amérika Sarékat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dhèwèké dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
352.737

besutan