Perang Révolusi Amérika: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan
c (All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|no}} using AWB (10903))
(→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan)
'''Perang Révolusi Amérika''' ([[1775]]–[[1783]])—uga dikenal minangka '''Perang Kamardikan Amérika'''—iku sawijining [[perang]] sing kedadéyankadadéan antara [[Britania Raya]] lan para pendhukung révolusi saka 13 [[koloni]] Britania ing [[Amérika Lor]]. Ka-13 koloni iku yakuwi koloni [[New Hampshire]], koloni [[Massachusetts]], koloni [[Rhode Island]], koloni [[Connecticut]], koloni [[New York]], koloni [[New Jersey]], koloni [[Pennsylvania]], koloni [[Delaware]], koloni [[Maryland]], koloni [[Virginia]], koloni [[North Carolina]], koloni [[South Carolina]], lan koloni [[Georgia]]. Perang sing banjur ngambra-ambra nganti tekan njaba Amérika Lor Britania (''British North America'') iki rampung kanthi dibusaké kakuwasan Britania marang katelulas koloni kasebut lan diwangun negara [[Amérika Sarékat]].
 
Istilah ''Perang Révolusi'' utawa ''Révolusi Amerika'' uga sering dipigunakaké kanggo ngarujuk marang prastawa iki—senadyan sing pungkasan uga klebu perkembangan pulitik lan sosial sadurungé lan sawisé perang kasebut.
 
Latar wuri perang yakuwi amarga [[Perang Pitung Taun]] antara Britania Raya lan [[Prancis]] (1756-1763) ngrebutaké [[Quebec]] sing dimenangaké déning Britania.
 
 
{{commons|Category:American Revolutionary War}}
{{perang-stub}}
 
[[Kategori:Perang nglibataké Amérika Sarékat|Révolusi Amérika]]
[[Kategori:Amérika Sarékat]]
 
 
{{perang-stub}}
352.737

besutan