Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2), utamané → mligi (2)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (6))
(éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2), utamané → mligi (2))
 
=== 3. Ngembangaké kasetaraan jender lan memberdayakaké wanita ===
:* Target 2005 lan 2015: Ngurangi [[diskriminasi jender]] sajeroning pendhidhikan dhasar lan menengah utamanémligi kanggo taun 2005 lan kabèh tataran ing taun 2015.
 
=== 4. Ngurangi cacahing kepatèn bocah ===
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa diduga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamaréntahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan sacara [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan khususmirunggan nagara-nagara kurang berkembang, lan kabutuhan khususmirunggan saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki klebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkataké pambebasan utang kanggo nagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara sing nduwèni komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara berkembang.
:** Ngadhepi sacara komprehensif karo nagara berkembang kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung sajeroning wektu sing dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif sing pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati sing murah ing [[nagara berkembang]]
:** Kerjasama karo pihak swasta, mbangun panyerapan kauntungan saka teknologi-teknologi anyar, utamanémligi tèknologi informasi lan komunikasi.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan