Wlahar: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan, utamané → mligi
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan, utamané → mligi)
'''Wwlahar''' iku aliran material vulkanik sing racaké arupa campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu sing dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung berapi]]). Ing [[Indonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan sing sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi utamanémligi kanggo penduduk sing manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir sing ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. Wwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetara kilomèter nggawa ènergi sing cukup gedhé. Mula saka iku, umumé wlahar digawékaké saluran khususmirunggan sing miturut ilmu [[geoteknik]] kasebut "[[sabo]]".
 
Sawetara gunung ing Indonésia nduwé aktivitas ilining wlahar iki, ya iku [[Gunung Galunggung]] ing Jawa Kulon lan [[Gunung Merapi]] ing [[Jawa Tengah]]/[[Yogyakarta]].
352.737

besutan