Organel: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2)
(éjaan, replaced: sel → sèl (8), kayata → kaya ta, bidhang → babagan, bakteri → baktèri)
(→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2))
[[Gambar:biological_cell.svg|thumb|350px|Skema sèl kéwan khususmirunggan sing nunjukaké komponèn subsel. '''Organel''': (1) [[nukleolus]] (2) [[Inti sèl|nukleus]] (3) [[ribosom]] (4) [[vesikula]] (5) [[retikulum endoplasma]] kasar (RE) (6) [[badan Golgi]](7) [[Sitoskeleton]] (8) RE alus (9) [[mitokondria]] (10) [[vakuola]] (11) [[sitoplasma]] (12) [[lisosom]] (13) [[sentriol]] ]]
 
Ing babagan [[biologi sèl]], '''organel''' iku saka pérangan struktur kanthi fungsi khususmirunggan sing ngambang ing [[sitoplasma]] [[sèl]] [[eukariot]]. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké [[mikroskop]], uga migunakaké [[fraksinasi sèl]].
 
Sapérangan organel sing mungel asalé saka [[baktèri]] [[endosimbion]]:
348.872

besutan