Daging: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: bagéan → pérangan, tahun → taun (2), klebu → kalebu
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan, tahun → taun (2), klebu → kalebu)
[[Gambar:Meat packages in a Roman supermarket.jpg|thumb|250px|Daging sing didol ing sawijining supermarket ing Roma.]]
'''Daging''' iku bagéanpérangan saka [[kéwan]] (sapérangan gedhé jaringan [[otot]]) minangka [[panganan]], kadhang-kadhang ora klebukalebu [[iwak]], [[panganan segara]], lan [[unggas]]. Wiwitané, tembung ''daging'' dimaksudaké minangka "panganan" waé.
 
== Industri daging ing Indonésia ==
# taun 2007 = 418.300 ton
# taun 2009 = 399.000 ton <ref name="nasional.kompas.com">http://nasional.kompas.com/read/xml/2009/11/21/20430515/Giliran.untuk.Padi..Kedelai..Gula..dan.Daging.Sapi.</ref>
# tahuntaun 2010 = 410.00 ton (perkiraan)<ref name="nasional.kompas.com"/>
# tahuntaun 2014 = 590.000 ton (target)<ref name="nasional.kompas.com"/>
sumber : dirjen peternakan (2007)<ref>http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:mJTAFqQ14SoJ:www.pustaka-deptan.go.id/publikasi/p3281095.pdf+peningkatan+produksi+daging+sapi&hl=id&gl=id&sig=AHIEtbQ-lEJ3eh9i7tlvdm0KA4xx99XUUQ</ref>
 
348.872

besutan